95% от студентите казаха „Да“ на банковите карти

11 януари, 2013 14:44 | PR сфера, Висше образование | 1 коментар

95% от студентите казаха „Да“ на банковите карти

95% от студентите казаха „Да“ на използването на банковите карти. 73 на 100 са привържениците на кафето, а относно вегетарианството резултатите показват 40% към 60%. Резултатите са от анкета, част от ПР събитие, организирано от студентите от специалност „Педагогика на масовата и художествената комуникация“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Проф. Минка Златева коментира за АкадемикаБГ/akademika.bg как се е стигнало до реализирането на това събитие. „Когато колегите от Факултета по начална и предучилищна предагогика разбраха за специалността „Медийна педагогика“ във ФЖМК, проявиха интерес да се открие отделна специалност при тях. Това е израз на вътрешно-университетската интеграция. В епохата на модерните технологии тези студенти ще се занимават с педагогическа дейност и на база техните контакти с медиите“.

Относно избора на темите, проф. Златева посочи: „Заедно със студентите решихме, че освен теоретичната част трябва да реализираме и нещо на практика. Те избраха сами темите, намериха спонсори, подготвиха информационна мултимедия и плакати – реализираха истинско ПР събитие. Дейността ни е учебна, но имаме амбицията да се превърне в ежегодна.“

На въпрос защо тема точно за енергийните напитки Боряна Петкова, представител на този екип, коментира, че са се спрели на нея, защото именно по време на наближаващата сесия тези напитки са особено полулярни сред студентите. Напомняме, че наскро общинарите в Благоевград се обявиха против използването на тези напитки за деца под 18 години.

Косара Белниколова
Снимка: Авторът

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. академик коментира на 4 февруари, 2013 г., 15:01 ч.

    поздравления за идеята!