Ще си подарим песен за „Евровизия” на националния празник

26 февруари, 2013 11:15 | | Няма коментари

Ще си подарим песен за „Евровизия” на националния празник

Песента, с която България ще се представи на тазгодишната „Евровизия”, ще бъде избрана на 3 март. Това съобщиха от Българската национална телевизия. През 2013 г. конкурсът ще се проведе в шведския град Малмьо.

Регламентът на тазгодишния избор ще даде възможност на зрителите да предпочетат една от три песни, изпълнени от Елица и Стунджи. Гласуването ще става с есемеси, като всяка песен ще има отделен номер. Петчленното жури пък ще бъде излъчено от генералния деректор на БНТ съгласно международните изисквания на конкурса. На първо място ще се класира песента, получила най-много точки от общото гласуване, като вотът на зрителите и журито ще има еднаква тежест.

Специални гости на нашия финал ще бъдат участниците в Евровизия 2013 от Македония – Влатко Лозановски-Лосано и Есма Реджепова, както и групата „Heilsarmee“ от Швейцария.

В специален видеопоздрав гръцките представители на конкурса Коза Мостра и Агатонас Яковидис (с песента „Alcohol is Free“), ще пожелаят успех на Елица и Стоян, за които това е второ участие в „Евровизия“. През 2007 г. те завоюваха петото място.

Българският финал започва от 20:45 ч. на 3 март. Водещ ще бъде Драгомир Драганов.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия ще се проведат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата