Кандидат-студентите в СУ с изпити по математика, физика и философия

23 март, 2013 05:28 | Висше образование, Денят | 1 коментар

Кандидат-студентите в СУ с изпити по математика, физика и философия

Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2013/2014 г. продължава с изпити по математика, физика и философия и социални науки. Изпитите ще са на 24 март. Математиката е от 9 ч., а останалите два – от 14 ч.

Изпитът по математика – първо равнище, в СУ „Св. Климент Охридски“ е писмен и се състои в решаване на осем задачи.  Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства.

Изпитът по физика с продължителност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материали по физика за средните общообразователни училища. Тестът е съставен от 20 въпроса, а целта е проверка на познаването на физичните величини и закони. При провеждане на изпита се допуска използването на калкулатори.

Кандидатстудентският изпит по философия и социални науки се основава на предметите  Психология и Логика, Етика и Право, Философия, Свят и личност. Изпитът е писмен, анонимен, в две части с обща продължителност от 4 ч. Допустимо е използването на пособие с откъси от текстове на  автори и примерни тестове – с чисти полета и без подчертаване на литература. След третия час на изпита се дава и тест от 25 задачи.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. ksdhgfior коментира на 25 март, 2013 г., 12:10 ч.

    izpita po filosofiq ne vkluchva filosofiq …. !!!!!! tupotiq pulnaaa :@ kompleksiran grucki profesor izbiva kompleksite si sus slojni vurposi,jalko no fakt !!!!