Студентка от Търново спечели конкурс за есе, обявен от Европейския център

7 март, 2013 10:48 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Студентка от Търново спечели конкурс за есе, обявен от Европейския център

Гергана Нинова – четвъртокурсничка по специалност „Приложна лингвистика“ на ВТУ, спечели конкурса за есе на тема „Моята Европа 2020″. Проявата бе в рамките на Европейската година на гражданите и кампанията „Европа НА гражданите, гражданите ЗА Европа“, който Европейски център Европа Директно обяви през януари 2013 г.

За конкурса бяха изпратени 18 есета от ученици и млади хора на възраст до 25 години, които живеят на територията на Великотърновска област. Изборът на победителя направи компетентно жури от трима души, под ръководството на доброволеца от Корпуса на мира на САЩ- Рафаел Агилар.

Победителката Гергана Нинова ще участва в „Парада на Шуман“, който ще се проведе в периода 9- 12 май в столицата на Полша- Варшава. Тя ще получи наградата си в събота от 16:00ч. в Европейски информационен център Европа Директно.

Поощрителна награда бе присъдена за Калоян Антонов на 17 години. Той получава правото да участва в клуб „Млад европеец“ към ЕИЦ без конкурс, както и пакет с информационни материали за ЕС, предоставени от Европейската комисия.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата