Фотоконкурс с награди търси млади учени

5 март, 2013 08:44 | Денят, Наука | Няма коментари

Фотоконкурс с награди търси млади учени

Европейския съюз за млади учени  оргонизира фотоконкурс на тема „Какво означава науката за вас?“. Той предлага на екипи от млади хора от Европейския съюз възможност да дадат своя отговор на въпроса само с една снимка.

Екипът, събрал най-много гласове, ще спечели пътуване до Прага през септември 2013 г., за да присъства на конференция на съюза.

Вторият екип-победител ще спечели пътуване до Испра, за да посети изследователските лаборатории и бази в Съвместния изследователски център, който е вътрешната научна служба на Европейската комисия.

Те ще имат възможността да видят реални научни дейности и да се срещнат с опитни и млади учени.

До май 2013 г. екипи от младежи на възраст между 13 и 18 години могат да изпратят свои снимки на специалния уебсайт „Науката: точно за момичета!“.

Снимките ще бъдат оценявани онлайн от връстници на участниците. Всеки месец ще бъде обявяван един екип победител. Шестимата победители след това ще участват в крайното гласуване през юни 2013 г., за да бъдат определени тримата победители.

Участниците трябва да са граждани и жители на една от държавите – членки на Европейския съюз. Снимките трябва да се изпращат от екипи от трима членове, които да включвта най-малко две момичета.

Подробности можете да научите от интернет страницата на конкурса.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата