Шуменски ученици – на конкурс по случай Международната година на статистиката

20 март, 2013 12:00 | Средно образование | Няма коментари

Шуменски ученици – на конкурс по случай Международната година на статистиката

Десетокласници от Професионалната гимназия по икономика в Шумен участват в  младежки конкурс за изработване на видеоматериал, във връзка с Международната година на статистиката. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро в Шумен.

Даниел Николов (режисьор и оператор) и сценаристките Елеонора Ивелинова и Кристина Стаменова членуват в ученическия клуб на кинолюбителя Студио „Клин“, ръководен от преподавателя по география Апостол Фанев, подпомогнал практическата реализация на целия проект.

„Достъпно за всеки“, така се нарича 3-минутният филм, чието съдържание е свързано с калкулатора за лична инфлация. Главната героиня е ученичка – отличничка по статистика, която с помощта на калкулатора помага на своята майка да организира рационално и да контролира семейните разходи. Във видеоматериала артистични възможности демонстрират ученичката Стела Андонова и две преподавателки от гимназията.

Шуменските участници в конкурса вече са получили благодарност от един от организаторите на видеонадпреварата, която е дело на Организационният комитет за честванена годината на статистиката със седалище в Ню Йорк. В изпратеното от г-н Шорт писмо филмът получава позитивна оценка и се определя като подходящ за награда. Надпреварата е разделена в три категории: „Най-добър видеоматериал“, „Най-добър видеоматериал от лице или група от автори до 18-годишна възраст“ и „Най-добър неанглоезичен видеоматериал“.

По информация от организаторите за конкурса са изпратени 59 видеоклипа от 11 държави.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата