2400 кандидати на предварителните изпити в УНСС

17 март, 2013 11:15 | Висше образование | 1 коментар

2400 кандидати на предварителните изпити в УНСС

2400 кандидат-студенти са се явили днес на предварителните изпити в УНСС по български език и литература и по география. Това  проф. Веселка Павлова, заместник- ректор в УНСС.  Тя допълни, че най-голям интерес има към специалностите, които се преподават изцяло на английски език. Тази година са включени още пет такива нови специалности, като общо те стават 10. Тези специалности са с икономическо и бизнес направление, като университетът няма закрити дисциплини.
“На предварителните изпит кандидат-студентите не подават желания за разпределения по специалности. През месец юли те попълват кандидат-студентски състезателен картон. И после се взима най-високата и благоприятна за тях оценка”, обясни проф. Павлова. Разпределението на студентите по специалности става, след като те са завършили втори курс. По време на първи и втори курс те се обучават по професионални направления – икономика, администрация и управление, право, журналистика, социология, политически науки. Най-голям интерес от страна на студенти представляват поднапарвленията по финанси и счетоводство, финансов контрол, поднаправленията с изучаване на чужди езици, международни и кономически отношения, международен туризъм, политология.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Popsy коментира на 17 март, 2013 г., 14:16 ч.

    „Тази година са включени още пет такива нови специалности, като общо те стават 10.“, “ …като университетът няма закрити дисциплини.“ в УНСС взеха съвсем на килограм да ги приемат студентите, сигурно над 10 предварителни изпита, страшно голям прием – никакъв контрол на висшето ни образование…