300 са таблетите за шофьорските изпити в страната

19 март, 2013 11:15 | Денят | Няма коментари

300 са таблетите за шофьорските изпити в страната

До 80 души на ден може да полагат теоретичен изпит за шофьорска книжка с таблети в Пловдив. Това заяви изпълняващият длъжността директор на дирекция Автомобилна инспекция Иван Въчев. Електронната система беше официално въведена на 11 март тази година.

От общо 300 таблета в цялата страна Пловдив разполага с 16, като 25% от кандидат-шофьорите трябва да държат изпита по новия метод. „До 2016 година електронната система ще бъде поетапно въвеждана и ще измести традиционните листовки”, обясни Въчев.

Едва 2-3 сигнала за корупция се получават годишно в Автомобилната инспекция, посочи още директорът. По думите му, обикновено става въпрос за скъсани курсисти, които са недоволни от резултатите си. „Нямаме констатирани случаи на корупционни практики и жалбите са отхвърлени като неоснователни”, категоричен бе Въчев.

Годишно в Пловдив на изпити за шофьор се явяват между 7 и 11 000 човека, като около 7000 го преминават успешно. В тази цифра са включени и хората, които се явяват на изпит за придобиване на допълнителна категория.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата