СМГ гостува на НБУ във втория ден от IT седмицата

17 април, 2013 16:45 | Висше образование, Денят | Няма коментари

СМГ гостува на НБУ във втория ден от IT седмицата

Ученици от Софийската математическа гимназия гостуваха в Нов български университет във втория ден от IT седмицата, организирана от Академика БГ. Те бяха запознати с възможностите за обучение, които предлага Департамент „Информатика“. Доц. Маринов, зам.-ректор на НБУ, запозна младите математици с предимствата, които дава следването в НБУ. Той посочи, че таксата за обучение не бива да притеснява онези, които имат отличен успех, тъй като за тях има стипендии.

Доц. Петя Асенова, ръководител на департамент „Информатика“, направи подробна презентация на департамента, като акцентира и върху възможностите за реализация. Тя подчерта, че бизнесът живо се интересува от практическата страна на студентската подготовка и че завършващите новите специалности в НБУ имат сериозни перспективи в IT индустрията, особено в печелившия бизнес с игри.

Учениците се интересуваха най-много от възможностите за студентска мобилност, както и от аспектите, които правят НБУ конкурентен на другите университети.

IT седмицата, която се организира с подкрепата на Vivacom, продължава в четвъртък в ТУ-Варна с презентации на Факултета по изчислителна техника и автоматизация пред  ученици последните класове на средните училища.

Снимки: Николай Николов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата