12-класнички от София спечелиха конкурс на ВСУ „Лидер на учебно-тренировъчна фирма 2013”

22 април, 2013 14:25 | Денят, Средно образование | Няма коментари

12-класнички от София спечелиха конкурс на ВСУ „Лидер на учебно-тренировъчна фирма 2013”

Дванадесетокласничките Петя Гоцова и Мария Костова от столичното 31-во средно училище с изучаване на чужди езици и мениджмънт „Иван Вазов” са лауреати на конкурса на ВСУ „Лидер на учебно-тренировъчна фирма 2013”. Двете момичета, отличени в конкурса, получиха стипендия, покриваща 100 % от годишната такса за обучение в първи курс, по условията и реда на Стипендиантска програма “Аз ще уча и ще успея в  България”. Награждаването се състоя в рамките на XVI Панаир на тренировъчните фирми „Млад предприемач”, проведен в Пловдив на 18 и 19 април 2013 година.

Сред критериите за оценка на кандидатите бяха лидерски елементи на стратегията на учебно-тренировъчната фирма, перспективност на фирмения продукт, управлението на лидера в контекста на социалната отговорност и обществената полезност, както и презентационни и лидерски умения и качество на представяне на бизнес идеята.

В конкурса на Варненския свободен университет се включиха над 30 дванадесетокласници, завършващи средното си образование през учебната 2012/2013 учебна година. Сред тях, освен възпитаничките на столичното 31 училище, се отличиха още възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия. Седем от тях получиха специални призове за участието си в конкурса.

Освен в специално обявения от университета конкурс екип на ВСУ участва в журирането на конкурса за най-добра презентация, където отличи екипа на УТФ „Емералд” със специална награда за най-добро представяне.

Информационният щанд на университета беше посетен от десетки зрелостници, желаещи да получат информация за специалностите и условията за прием във висшето училище. Сред приоритетните направления, свързани с интересите на младите хора да продължат успешно образованието си, са интегрираните специалности като „Международни отношения и право”, „Публична администрация и право”, „Политически и медиен маркетинг”, „Информационни и компютърни науки” с профил „Електронно управление, търговия и финанси”, „Мода и мениджмънт в модата”.  Участниците в ХVІ Панаир на учебните фирми се насочват и към класическите специалности като „Психология”, „Право”, „Защита на националната сигурност”, „Архитектура” и „Дизайн за архитектурна среда”, където Варненският свободен университет има лидерски позиции в обучението.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата