ВСУ въвежда интегрирани специалности

17 май, 2013 05:21 | Висше образование | Няма коментари

ВСУ въвежда интегрирани специалности

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ предлага от новата учебна година интегрирани специалности. Те ще обединяват повече от една дисциплина, обясни новият ректор проф. д-р Галя Герчева.
„Отговаряме на потребностите на пазара на труда и образованието – обясни тя. – Вече се търсят хора, подготвени за различни позиции. Създадохме нови интегрирани специалности, както и с допълнителна езикова подготовка. Такива са например новите бакалавърски специалности психология и социални дейности, както и международни дейности и право. Предлагаме 9 бакалавърски и 12 магистърски програми на английски и руски език с преподаватели от чужбина.“

През новата учебна година ВСУ ще приеме 2700 студенти. Висшето училище вече ще осигурява портфолио на студента – документ, отговарящ на европейските изисквания. В него са описани практическите умения и стажовете на студентите. Така успешно се интегрира теорията с практиката в образованието.

През май ВСУ ще организира няколко майсторски класа. Сред тях важно място заемат публичните лекции на зам.ректора на университета в Санкт Петербург Лариса Цветкова на теми „Социално психологически проблеми на наркозависими“ и „Програма профилактика на психичното здраве“. Ще има и майсторски клас на университета от Синсинати на тема „Предизвикателствата в развитието на големите градове“.

ВСУ направи промени в структурата на управление като въведе президентската институция, което е практика в частните университети в голяма част от света.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата