Наши ученици за пръв път в състезание за наука и инженерство Intel ISEF

8 май, 2013 13:57 | Денят | Няма коментари

Трима гимназисти ще представят България за първи път на най-голямото в света предуниверситетско състезание за наука и инженерство Intel International Science и Engineering Fair (Intel ISEF) тази година.

Intel International Science и Engineering Fair (ISEF) е най-големият предуниверситетски научен форум в световен мащаб. Българските ученици участват в конкурса за първи път тази година. Intel ISEF ще събере повече от 1600 от най-обещаващите млади учени и иноватори в света, които са избрани от повече от 550 квалификационни форуми на науката от цял свят с над 65 000 участници. Финалистите представляват близо 60 държави, региони и територии. Всеки един от тези участници е спечелил награди на местни и регионални състезания, преди да бъдат избрани като финалисти в Intel International Science and Engineering Fair 2013.

Валерия Станева от Варна, Станислав Атанасов от Пловдив, и Румен Данговски от София ще се състезават с други 1600 от най-обещаващите млади учени и новатори за решаване на предизвикателни научни въпроси, използвайки автентични изследователски практики и създавайки решения за проблемите на утрешния ден.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата