Милена Дамянова: Министър Клисарова лъже!

24 юни, 2013 15:11 | Денят, Средно образование | 2 коментара

Милена Дамянова: Министър Клисарова лъже!

Бившият заместник-министър на образованието Милена Дамянова обвини в лъжа настоящия министър Анелия Клисарова. Повод за тази реакция е изнесената от Клисарова информация, че по време на управлението на ГЕРБ министерството е платило почти един милион лева за премахването на някои стихотворения на Ботев от учебната програма.

Ето и пълния отговор на Дамянова:

Един министър на образованието и науката не бива да лъже! Поне той! Поне от уважение към учителите, към преподавателите от висшите училища и експертите, които заклеймява тези дни!
С тези 912 000 лева европейски пари беше направено следното:
1. Бяха заплатени хонорари на близо 600 иновативни учители и преподавателите от висшите училища от цялата страна, които:
– създадоха единна система от индикатори за съответствие между стандартите за учебно съдържание и средствата за тяхното постигане (учебни програми, учебни помагала, учебници, квалификация на учители);
– разработиха проекти на усъвършенствани държавни образователни изисквания за учебно съдържание за задължителна подготовка от 1. до 7. клас по всички учебни предмети;
– създадоха нови ДОИ за учебно съдържание за общообразователната подготовка от 8. до 12. клас по всички учебни предмети;
– създадоха 15 проекта на ДОИ за профилирана подготовка (ХІ–ХІІ клас) по всички учебни предмети;
– разработиха 117 проекта на учебни програми за задължителна подготовка по всички учебни предмети от I до ХІІ клас, 72 проекта на нови учебни програми за профилирана подготовка (ХІ – ХІІ клас), както и 14 проекта на учебно-изпитни програми за ДЗИ по профилиращите предмети.
2. Бяха проведени кръгли маси, обсъждания, работни срещи на учители и преподаватели от цялата страна.

Аз лично казвам огромно БЛАГОДАРЯ на всички учители, преподаватели, родители, експерти и медии, които се включиха в работните групи, обсъжданията, кръглите маси, „организирани от ГЕРБ”!

Снимка: Николай Николов

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Коменски и Макаренко коментира на 24 юни, 2013 г., 19:02 ч.

    Екзалтираната Дамянова не е в час. Греховете й към образованието са доста. Последният е ПМС 33 от 15. 02. 2013 г. В него се казва, че сирак е този, който няма – пази Боже! – и майка, и баща. Но не е сирак, който няма само майка или баща. А парите за стипендии са на нов принцип, по който в училищата с повече отличници стипендиите са по-малки и обратно. Хайде, Дамянова, кажи, че това е лъжа. Доброто в мандата на Игнатов-Дамянова е само това, че не направиха задължителна за даскалите Книгата на мъртвите на древните египтяни.

  2. Камберова коментира на 24 юни, 2013 г., 22:26 ч.

    Грозно е ..като махленски клюкарки сте там…не се съмнявайте…само така…и мястото ви в махалата е запазена.!!УСПЕХ!!!!