Голям интерес към новите 6 специалности в УНСС

5 юли, 2013 14:55 | Висше образование, Денят | Няма коментари

Голям интерес към новите 6 специалности в УНСС

Шест са новите специалности в бакалавърските програми на УНСС от тази есен. С тях общия брой на възможностите за обучение пред студентите става 46. „Поради големия интерес към петте специалности, в които обучението е изцяло на английски език, разкриваме пет нови: „Администрация и управление”, „Бизнес икономика”, „Интелектуална собственост и бизнес”, „Икономика на туризма” и „Икономика на околната среда”, обясни ректорът на УНСС проф. Статев пред агенция „Фокус“.

Шестата нова специалност е „Медия икономика”, в която студентите ще изучават връзката между икономическите теории и медийната практика, спецификата на управлението, функционирането, финансирането на медиите, медийните политики и пазари в България, Европа и света.

„Увеличаваме почти двойно броя на студентите по право поради изключително високия интерес към тази специалност – 8 – 10 кандидати за едно място. За първи път ще приемем 100 студенти в Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС в Пловдив, с което общият брой на дистанционните бакалаври, заедно с тези в София и Хасково, е 550”, добави проф. Стати Статев.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата