Младите в изкуството се събират на „Виа Понтика – Балчик 2013″

27 август, 2013 07:41 | Афиш, Денят, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Младите в изкуството се събират на „Виа Понтика – Балчик 2013″

За шести пореден път прелетните птици в изкуството ще спрат своя полет в град Балчик. На поредното  издание на фестивала ще имате възможността да станете част от творческата  атмосфера, в която ще се потопи градът. С всяка една изминала година екипът на фестивала развива и разработва форума в посока на неговата интернационалност и  интерерактивност.

Художници,  музиканти, театрали, фотографи,  кинодейци, ще представят своите професионални търсения, които ще  осеят   целия град с изложби представления, концерти и прожекции. В тазгодишното издание акцентът е върху кукленото изкуство. В международната селекция е включен специално поканения спектакъл на Академичния Театър от Ростов на Дон „Вишнева градина” от А.П.Чехов, както и отличеният с „Аскеер 2013” за Дебют моноспектакъл на младия актьор Димитър Живков. За първи път част от програмата в тазгодишното издание ще се проведе и в курорта Албена.

Tази година във фестивалната програма са включени четири изложби на студентите от Национална художествена академия, четири концерта на студентите от Национална музикална академия „Панчо Владигеров”,  пет спектакъла на студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, като два от тях са премиерни заглавия за фестивала – „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир и „Рейс” от Станислав Стратиев. Наред с трите национални академии сдружението с нестопанска цел „COMMONSTEP” също представя свои проекти – фотографска изложба, документални филми, музикално изпълнение, както и изложба на децата, настанени в центровете за бежанци в България, които акцентират върху продължаващите вече повече от две години събития в Сирия. Пловдивският Фолклорен ансамбъл „Тракия” също се присъединява към програмата на Фестивала и ще изнесе два фолклорни концерта, чиято програма е наситена с музикални и танцови номера от различните фолклорни области в България.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата