Над 200 кандидати за дипломати на интервю във Външно

23 август, 2013 13:47 | Висше образование, Денят, Стажове | Няма коментари

Над 200 кандидати за дипломати на интервю във Външно

Над 200 млади специалисти са се явили на интервю за работа във външното министерство. Младежите кандидатстват по програма „Старт в кариерата“, която дава възможност за работа в органите на централната и местната власт.
Условията за желаещите са да са висшисти до 29 години и да нямат трудов стаж по специалността. Избраните ще бъдат назначени на 9-месечни трудови договори за 400 лв. заплата. До 3 октомври окончателният списък на одобрените ще бъде публикуван на сайта на Агенцията по заетостта и в бюрата по труда.
За тази година министерството има утвърдена квота за назначаване на 63 служители по програмата. Това е значително увеличение в сравнение с 2005 г., когато инициативата започва и по нея са назначени 4 души, изтъкват от ведомството.
Агенцията по заетостта предвиждаше до края на годината близо 2200 младежи да започнат работа в публичната администрация по „Старт в кариерата“. От тях 1320 ще намерят място в централните ведомства – Министерския съвет, президентството, парламента, агенцията по приходите, НОИ, митниците и т.н. Още 775 работни места са обявени в общинските администрации и 103 в областните управи.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата