„Форсиране на избора“- за Стария Пловдив с любов

29 август, 2013 06:00 | PR сфера, Афиш, Денят | Няма коментари

„Форсиране на избора“- за Стария Пловдив с любов

Старият Пловдив носи своята атмосфера, своето специфично безвремие, симпатично дори за мен, която обича бързия ход на времето. Тук първата възможна асоциация е изкуство – тази дума шепнат и павираните тесни улички, и възрожденските къщи. Балабановата къща, къщата Хиндлиян, къщата на управление „Старинен Пловдив „и къщата за мексиканско изкуство ще приютят през септември изложбите на десет млади художници.
Става дума за проекта Есенни изложби, организиран за пореден път и тази година. Събитието има една почти половинвековна история- за първи път се провежда в края на 60-те години на миналия век като опит да се излезе от извън наложения модел за функциониране на изобразителното изкуство. След 2000 година проектите, представяни в рамките на Есенни изложби, целят да трансформират идеята за класическо и съвременно и се превръщат не просто в поредната съвместна изложба на млади таланти, а в сбор от няколко самостоятелни експозиции.
Тази година проектът е със заглавие и за част от младите автори, които ще представят творбите си, това е първа самостоятелна изложба. Става дума за таланти на възраст от 25 до 40 години. Освен прекрасната атмосфера, в която ще изложат своите картини, младите автори получават и една възможност за пълноценна комуникация- помежду си и с гостите на събитието, която ще допринесе за формирането на благоприятна среда за бъдещото им развитие.
Старият Пловдив по време на златната есен е една прекрасна възможност за разходка и едно различно откъсване от реалността. Между 1 и 30 септември в Балабановата къща Есенни изложби ви очакват.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Организатор е община Пловдив.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата