Българското училище в Лайден, Нидерландия, откри новата учебна година

12 септември, 2013 11:35 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Българското училище в Лайден, Нидерландия, откри новата учебна година

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Лайден, Нидерландия, за осма поредна година отвори широко врати за ученици, родители и приятели. „Новата учебна година бе открита на 7 септември с празнична програма, в която деца от училището поздравиха всички със стихчета, песни и топли пожелания. За пореден път прозвуча и красотата на „Родна реч, омайна, сладка”, разказва учителката по български език и литература Серафима Китанова. Приветствени слова за лека, ползотворна и успешна учебна година произнесоха директорът на училището А. Семерджиева и секретарят на сдружението Мария Спирова.
„Традиционната питка със сол, българската народна музика и портретът на светите братя Кирил и Методий направиха атмосферата още по-тържествена и българска. С широка усмивка както добре познати, така и нови учители преведоха класовете си под цветен венец – символ на новост и неугасващи сили, а звуците на училищния звънец се посипаха над всички присъстващи. Училището ни в Лайден продължава да расте и всяка година събира много деца от близо и далече. И тази година децата от детска градина и предучилищна група, учениците от I до VIII клас, както и много нови ученици с ентусиазъм и любопитство влязоха в класните стаи“, разказва Серафима Китанова.
„Учители, родители и приятели на училището си пожелахме новата учебна година да бъде изпълнена с нови знания, много шестици и успех в работата с децата. Предизвикателството да съхраним, насърчим и продължим да изследваме красотата и дълбочината на българското слово и култура завинаги ще остане определяща посока и път на българското училище в Лайден“, заключава Китанова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата