Дянков ще учи руснаците на икономика

2 октомври, 2013 09:55 | Висше образование | Няма коментари

Дянков ще учи руснаците на икономика

Бившият български вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков е назначен за ректор на Руската икономическа школа, обявиха в прессъобщение от университета. Дянков, който се прочу с фразата си “ще напляскаме руснаците”, сега ще има възможност да покаже академични способности.

„Симеон Дянков е икономист от световна класа, с отлични академични резултати и голям практически опит. Ние сме доволни, че ВУЗ-ът ще се ръководи от такъв експерт. С идването на Дянков ние очакваме на първо място да се подобри качеството на нашите образователни програми, да даде нов тласък на научните изследвания, да се повиши международният авторитет“, коментира председателят на Съвета на директорите Максим Бойко.

Мястото на ректор се оваканти след като в края на май Сергей Гуриев подаде оставка и замина за Франция, заявявайки, че чувства заплаха за свободата си и няма да се върне, докато тази заплаха не изчезне. Той обясни решението си с действията на следователите, които са атакували кабинета му и копирали имейл кореспонденцията му от последните пет години.

Руската икономическа школа е частно висше учебно заведение в Москва, което предлага магистърски програми по икономическа теория и финанси и бакалавърски – по икономика. Създадено е през 1992 г. по инициатива на академик Макаров, професор от Йерусалимския университет „Гур Офер“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата