Студенти окупираха Журналистическия факултет

24 октомври, 2013 12:44 | Денят | Няма коментари

Студенти окупираха Журналистическия факултет

Студенти от групата „Ранобудните студенти“, участвали в акцията по окупацията на най-голямата аудитория в СУ, завзеха и 13-а зала във Факултета по журналистика и масова комуникация.

Студентите са влезли в лекция на доц. Андриана Евтимова в най-голямата зала на Журналистическия факултет, където е имало 30 първокурсници. Част от тях, подобно на колегите им от вчера, не са били съгласни обучението им да бъде прекъснато. Организаторите на акциите от групата „Ранобудните студенти“ са разговаряли с тях, за им обясняват причините за акцията.

По-рано днес в завзетата аудитория 272 в СУ доцент Кристиан Таков от Юридическия факултет изнесе лекция, като след края й беше бурно аплодирана. В залата освен организаторите на протеста имаше и студенти от различни факултети и курсове.

За остатъка от деня в най-голямата аудитория на СУ програмата предвижда още две лекции. На Христо Христев (главен асистент по право на ЕС), Калин Янакиев и Тони Николов. За 18 часа е предвидена общостудентска среща.

В Лесотехническия университет и във Факултета по математика и информатика на СУ също има блокирани аудитории. По-късно най-вероятно ще има подобни акции и в НБУ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата