Доц. Вълчева: Още седмица, докато студентите се върнат в залите

18 ноември, 2013 15:12 | Мнения | Няма коментари

Доц. Вълчева: Още седмица, докато студентите се върнат в залите

Доц. д-р Лиляна Вълчева, председател на Националния синдикат „Висше образование и наука” към КНСБ:

Логично беше да се стигне до някакъв разумен изход, виждайки, че нещата нито за едната страна, нито за другата, имат някакво решение.

Докато се възстанови учебният процес, ще бъде загубена поне още една седмица, докато студентите се върнат в залите. Тепърва един на друг ще си предават информация, затова днес е много трудно да има занятия. В утрешния ден, могат да се мобилизират, организират.

Студентите и преподавателите имат възможност да наваксат с пропуснатите лекции преди зимната сесия, предвид библиотеките, интернет – не е като при процеса в средното образование. Лошото е, че не са имали комуникация с преподавателите си – ако тези студенти са имали онлайн контакт, може би са поддържали добра форма. Самостоятелната форма на обучение не дава резултат, защото някой трябва да води обучаващия, а студентите особено в първи и втори курс имат нужда преподавателите да ги водят и въвеждат в материала.

Надяваме се, че ръководството бързо ще се организира и съм убедена, че много бързо ще мобилизират работата, но трудно ще направят контакт със студентите.

Мнението е изразено пред Агенция „Фокус“

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата