Илчев пита Йовчев за полицаите във ФЖМК

13 ноември, 2013 20:43 | Висше образование | Няма коментари

Илчев пита Йовчев за полицаите във ФЖМК

Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. В него той пита дали служители на МВР са влизали в двора на Факултета по журналистика и масови комуникации.
Както Akademika.bg писа, студенти служители от ФЖМК съобщиха в сряда, че има полицаи проверяват студентските книжки на влизащите в сградата.

В писмото ректорът пита отговаря ли на истината информацията за полицейско присъствие в двора и около сградата на журналистическия факултет. Той очаква отговор на въпроса верни ли са твърденията на студенти, че от тях са изисквани студентски книжки или други лични документи при влизането им на територията на Факултета.
Илчев напомня, че съгл

асно чл. 22, т. 2 от Закона за висшето образование автономията на висшето училище не може да се нарушава чрез: „Влизане или оставане на органите на сигурността и обществения ред без съгласието на академичните власти, освен за предотвратяване на непосредствено предстоящо или започнало престъпление, за залавяне на извършителя му, както и в случаите на природни бедствия и аварии“.

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата