Ученици представиха екоклубове на форума ‘‘Зелена икономика и образование‘‘

20 ноември, 2013 14:40 | Денят | Няма коментари

Ученици представиха екоклубове на форума ‘‘Зелена икономика и образование‘‘

С интересни презентации на ученически екоклубове премина първото издание на форума ‘‘Зелена икономика и образование‘‘. Ученици от Първа АЕГ и 164. Испанска гимназия ‘‘Мигел де Сервантес‘‘ показаха, че се интересуват от опазването на природата и работят за зелената кауза целогодишно, а не само кампанийно.

Те представиха пред хора от бизнеса и академичните среди своите зелени проекти, в които увличат все повече свои връстници.

Официален старт на форума даде Галина Симеонова, изпълнителен директор на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ. Тя представи основните дейности на предприятието и прикани училищата да кандидатстват със свои екопроекти за финансиране. Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL, представи успешните зелени практики на компанията. Марина Стефанова, изпълнителен директор на Българска мрежа на Глобалния договор на ООН (БМГД) акцентира върху важността на зеленото възпитание на децата и младите хора.

Във форума се включиха и представители на Българската академия на науките (БАН), Фондация „ЕкоОбщност“, Нов български университет и Лесотехническия университет. Те поставиха акцент върху вече реализирани научноизследователски проекти, целящи да опазят околната среда и да внесат висока екологична култура сред подрастващите.

Журналистът от БНТ Милен Атанасов представи проекта „Зелена светлина“ и разказа подробности около неговото създаване и развитие.

Събитието има за цел да изгради модел за ефективно партньорство между отговорния бизнес и образователния сектор  чрез множество дискусии и обмяна на интересни идеи между лекторите и младежката аудитория. Негов организатор е уеб издателството Академика БГ.

Партньор на първото издание беше Кока-Кола ХБК България.

Фотограф: Николай Николов

 

                                  

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата