Форум ‘‘Зелена икономика и образование‘‘ среща бизнеса с академичните среди

18 ноември, 2013 11:46 | Денят, Наука | Няма коментари

За първа година уеб издателството Академика БГ организира форум на тема ‘‘Зелена икономика и образование‘‘. Форумът ще се проведе на 19.11.2013 г. от 10:00 ч. в столичния хотел ‘‘Радисън‘‘. Той ще бъде официално открит от г-жа Галина Симеонова, изпълнителен директор на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ.

Проявата има за цел да изгради модел за ефективно партньорство между отговорния бизнес и образователния сектор.  По време на форума ще бъдат представени успешните зелени практики на водещи български компании и организации като Кока-Кола ХБК България, ПУДООС, Глобалния договор на ООН (БМГД) и GLOBUL. Във форума ще се включат представители на Българската академия на науките (БАН), Нов български университет, Лесотехническия университет и др. Те ще акцентират върху екоспециалности и образователни проекти, свързани с опазването на околната среда. Ученици от Първа английска гимназия и 164. Испанска гимназия в София ще представят своите екоклубове.

Очакван резултат от събитието е да се осъществи първи по рода си контакт между отговорния бизнес и образователния сектор с цел да се изгради ефективно бъдещо партньорство.

Партньор на събитието е Кока-Кола ХБК България.

 

                                  

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата