Модно ревю „Реминисценции“ на студенти от програма „Мода“ на НБУ

23 януари, 2014 12:56 | PR сфера, Висше образование | Няма коментари

Модно ревю „Реминисценции“ на студенти от програма „Мода“ на НБУ

 На 28 януари, вторник, от 19:00 ч. в Централен военен клуб, гр. София, ще се проведе модно ревю „Реминисценции“ на студенти от програма „Мода“ на Нов български университет. Ревюто обединява усилията на студенти и преподаватели от НБУ, на професионални модели, на ученици от Професионална гимназия по фризьорство и грим – София, на практици от сферата на професионалното осветление, музикално оформление и мултимедия.

В ревюто участват 11 студенти от 4 курс на бакалавърска програма „Мода“ с научен ръководител Дора Момекова. Всеки студент е избрал своя подтема и е разработил своя колекция от минимум 6 тоалета, проектирани, конструирани и ушити от автора. Темата на ревюто е обширна и многопосочна – „Реминисценции“. Студентските търсения са отправени към далечното или близкото минало, към далечни земи, към макро и микро светове. Представянето на всяка от колекциите започва с името на автора и подтемата, както и с фотосесия на моделите, демонстрирана чрез мултимедия. Облеклата ще бъдат представени на манекени от модна агенция „Визаж“.
Фризурите на манекените ще са дело на ученици от Професионална гимназия по фризьорство и грим – София.

Ревюто е първото от събитията през 2014 г., с които департамент „Дизайн“ на Нов български университет отбелязва 20-годишнината от създаването на бакалавърска програма „Мода“.

Входът е свободен! 

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата