Intel напредва в мобилната сфера

24 февруари, 2014 09:00 | PR сфера, Технологии | Няма коментари

Intel напредва в мобилната сфера

Intel пусна 2.13GHz Intel Atom processor Z3480 (“Merrifield”), който предлага идеалната комбинация от бърза, интелигентна производителност и дълъг живот на батерията за Android смартфони и таблети. 64-bit ready системата-върху-чип (SoC) предоставя най-добрата в своя клас изчислителна производителност за масовия и производителния сегменти, и значително изпреварва по производителност конкуренцията при приложения с висока изчислителна интензивност, уеб приложения и лека производителност при редактиране на медийни файлове.Merrifield предоставя също и най-добрата в своя клас продължителност на живота на батерията.

Базиран на 22nm Silvermont микроархитектура на Intel, новият процесор също има PowerVR* Series 6 Graphics IP ядро от Imagination Technologies* и е проектиран за просто комбиниране с платформата Intel® XMM™ 7160 LTE. Merrifield е първата Intel Atom система върху чип – SoC, която има новото решение Intel® Integrated Sensor Solution, което ефективно управлява сензорни данни, за да поддържа приложенията интелигентни и осъзнаващи контекста, дори и когато устройството е в режим на ниска мощност. Intel очаква устройства, базирани на Merrifield, да започнат да бъдат пускани от множество производители на оригинално оборудване (OEMs) от второто тримесечие.

Рене Джеймс отбеляза, че всички Intel Atom процесори днес поддържат 64-битово компютърно изживяване. “64-битовите изчисления се преместват от настолните към мобилните устройства,“ каза Рене Джеймс. „Intel разбира от 64-битови компютърни технологии, и ние сме единствената компания, която в момента доставя 64-битови процесори, които поддържат множество операционни системи днес, и имат способността да поддържат 64-бита за Android, когато се появи.“ Intel предоставя също и 64-битов кернел при операционни системи, така че клиентите, които изберат Intel Atom да имат готова база за 64-битово изживяване докато операционните системи и приложения се развиват.

Intel разкри също и нови подробности за своето ново поколение 64-битов Intel®  Atom™ процесор, с кодово име “Moorefield,” за устройства, очаквани да бъдат налични през втората половина на тази година. Градейки върху набора от характеристики на Merrifield, Moorefield добавя две допълнителни ядра с Intel архитектура (IA), за до 2.3GHz изчислителна производителност, усъвършенствана GPU, и поддръжка на по-бърза памет. Moorefield е оптимизиран за 2014 LTE платформа на Intel, Intel® XMM™ 7260, която също беше представена от компанията днес.

Intel XMM 7260 предоставя конкурентни LTE-Advanced възможности, включително carrier aggregation (поддържайки 23 CA комбинации върху един чип), category 6 скорости и поддръжка за TDD LTE и TD-SCDMA, което разширява целевия пазар. По време на Mobile World Congress, Intel демонстрира 7260, която постига пикова LTE-Advanced Category 6 скорост на едновременно 300Mbps downlink и 50Mbps uplink с технология за carrier aggregation. 7260 гради върху върху конкурентноспособната Intel® XMM™ 7160 платформа, представена през 2013 г.

Сега сертифициран да работи върху 70 процента от LTE мрежите в световен мащаб, 7160 се разширява, за да свърже редица продукти, които обхващат смартфони, таблети, устройства 2-в-1, Ultrabook™ системи и други. Клиентите, които в момента доставят, или планират да пуснат устройства с Intel LTE платформи, включват Acer*, ASUS*, Dell*, Lenovo* и Samsung*, наред с други.

“Ние навлизаме в 2014 година с много конкурентно мобилно портфолио, което обхваща процесори за приложения и комуникационни платформи, които само ще стават все по-силни,“ каза Херман Юл, вицепрезидент и генерален директор Intel Mobile and Communications Group, по време на пресконференцията. „Нашите нови процесори Atom за Android смартфони и таблети предлагат водеща 64-битова производителност и живот на батерията, а новата платформа 7260 предоставя на екосистемата привлекателно LTE-Advanced изживяване.“

Осигуряване на мобилното изживяване и разширяване на наличността от приложения за Android на Intel архитектура

Рене Джеймс каза, че Intel е лидер в усилията да се предпазят днешните мобилни устройства с уникални решения за предпазване на данни и устройства от Intel Security и McAfee. Важно е да се отбележи, че Intel® Device Protection Technology (Intel DPT) проактивно предпазва потребителите от malware и позволява на корпоративните клиенти да отделят личните от корпоративните данни върху Intel-базирани Android устройства. Водещи доставчици на управление на мобилни устройства, сред които AirWatch*, Citrix*, и McAfee ще предоставят разширения за управляемост за устройства с Intel DPT по-късно тази година. Intel очаква таблети с Intel DPT да започнат да бъдат доставяни по-късно тази година. Intel очаква таблети с Intel DPT да започнат да се предлагат по-късно тази година от водещи производители на оригинално оборудване (OEMs), сред които Dell*.

Рене Джеймс разкри също и характеристиките на безплатното, full-featured McAfee Mobile Security предложение за Android устройства налични сега. Предложението включва усъвършенствани характеристики за защита и, за първи път, отключва разширения за сигурност за Intel-базирани мобилни устройства, като го прави най-всеобхватното, free мобилно решение за крайните потребители на пазара. По-специално, безплатната McAfee Mobile Security включва анти-вирус, app защита, web защита, и филтър за разговори/SMS-и, в допълнение към anti-theft и contact back-up.

В усилие да ускори развитието и наличността на приложения за Intel-базирани устройства, Рене Джеймс анонсира Intel® Integrated Native Developer Experience (Intel INDE), a beta productivity suite за устройства, които работят както на Android,* така и на Microsoft Windows*. Intel представи също и Intel® System Studio 2014 за embedded и разработване на системи и Intel® XDK инструмент за разработчици за HTML5-базирани приложения, за да предостави възможности на разработчиците да опростят и да ускорят времето за поява на пазара на иновативно web и hybrid съдържание от мобилни приложения, които работят по-бързо и по-добре.

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата