„Захранване“ – новото предложение на издателство „Инфодар“

19 март, 2014 11:53 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

„Захранване“ – новото предложение на издателство „Инфодар“

Годината е 2014. Зомби апокалипсис залива света, след като „лек за обикновена настинка” се обединява с генетично модифициран филовирус за лечение на рака и мутира, причинявайки най-големия ужас за човечеството. Излекували сме рака, не болудеваме от настинки… но сме създали нещо ново – живите мъртви.

В условията на бързо разрастваща се епидемия традиционните медии не успяват адекватно бързо да отразят случващото се. Така блогосферата заема реална позиция на световната медийна сцена – единственото ограничение на блогърите е скоростта, с която са успяват да записват мислите си. Те споделят за срещи със зомбитата, начини за убиване на зомбита – всичко , което е научил светът през лятото на 2014 година, годината на  Възкресението, било „Споделяй!“.

Двайсет и пет години след Възкресението блогърите Джорджия и Шон Мейсън и Джорджет „Бъфи” Месоние трябва да отразят кандидатпрезидентската кампания на сенатор Питър Раймън. Политическите интриги се оказват незначителни на фона на съпътстващите кампанията събития, които ще разкрият неподозирани, ужасяващи и брутални истини за инфектирането с Келин-Амбърлий.

Какво може да бъде още по-страшно от епидемия от вирус, който създава зомбита? Внимавайте! Те ще се надигнат!

Мира Грант (Шонан Макгуайър) е родена и израства в Северна Каролина. През 2010 г. получава наградата „Джон Кембъл” за най-добър млад писател. Интересът й към филмите на ужасите и към вирусологията вдъхновява Мира Грант за трилогията „Нова кръв” и тя развива апокалиптичния сюжет на „Захранване” в продължение на две години. Влияние върху стила и темите в хорър романите й оказват митологията и фолклора, вдъхновение черпи и от книгите на Рей Бредбъри, Стивън Кинг, Ръдиард Киплинг и Лиман Франк Баум.

Книгата „Захранване” печели второ място на наградите „Хюго” 2011.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата