Intel прави значителни инвестиции в Cloudera

31 март, 2014 10:15 | Денят, Технологии | Няма коментари

Intel Corporation и Cloudera обявиха днес широко бизнес и технологично стратегическо сътрудничество, както и значителна инвестиция от страна на Intel, която става най-големия стратегически акционер на Cloudera и член на Борда на директорите. Това е единствената по рода си и най-голяма инвестиция на Intel в технологии за центровете за данни в историята на компанията. Сделката ще присъедини водещия софтуеър на Cloudera за мениджмънт на корпоративни анализи и данни, захранван от Apache Hadoop с водещата архитектура за центрове за данни, базирана на технологията Intel® Xeon®. Целта е ускоряване на процеса на въвеждане от страна на клиентите на решения за големи данни, което улеснява компании от всякакъв мащаб да придобиват увеличена бизнес стойност от данни чрез прилагането на решения с отворен код Apache Hadoop. Стратегическото сътрудничество, както и инвестицията, са предмет на стандартните процедури по приключване, включително обичайните регулаторни одобрения.

Cloudera ще развива и оптимизира Cloudera’s Distribution, включително Apache Hadoop (CDH) за Intel архитектура като своя предпочитана платформа и ще поддържа редица технологии от следващо поколение, включително Intel флаш памети и сигурност. В замяна, Intel ще предлага и промотира CDH и Cloudera Enterprise на клиентите си като предпочитана платформа за Hadoop. Intel ще съсредоточи инженерните си и маркетингови ресурси за съвместната пътна карта. Оптимизацията от Intel’s Distribution за Apache Hadoop/Intel Data Platform (IDH/IDP) ще бъде интегрирана в CDH и IDH/IDP и ще бъде прехвърлена след пускането на v3.1 в края на март. За да осигурят безпроблемно преминаване към CDH, Intel и Cloudera ще работят заедно върху миграционен план от IDH/IDP. Също така, Cloudera ще осигури всички подобрения да бъдат въведени в съответния им проект с отворен код и CDH.

Сътрудничеството с Cloudera обещава да усъвършенства и инициативите на Intel за технологиите за центровете за данни и Интернет на нещата като позволи на клиентите да управляват и анализират машинно-генерирани данни от най-различни източници, обхващащи от сензори до гейтуеи и редица устройства.

И двете компании остават отдадени на общността на отворения код, която е движещата сила зад Hadoop. Също така, компаниите ще проведат съвместно стратегии, с които да бъдат на пазара, които включват координирани програми за продукти, канали и продажби.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата