Иновации при мобилни устройства

3 април, 2014 10:00 | Денят, Технологии | Няма коментари

Херман Юл, вицепрезидент и генерален мениджър на Mobile Communications Group на Intel, демонстрира как Intel ускорява иновациите при своите мобилни платформи, от Intel® Atom™ до LTE, за да обхване всички ценови нива и дизайни. Компанията продължава да си партнира с нововъзникващи ODMs и OEMs производители в Китай и Тайван, за да правят нововъведения и да намаляват разходи, за да предоставят отлични мобилни устройства на потребителите по целия свят. Китайската технологична екосистема е ключова за целта на Intel за увеличаване на продажбите на Intel-базирани таблети през тази година, и компанията има и изградена програма, за подпомагане на онези ODM и OEM производители които разработват, предлагат и продават Intel-базирани мобилни устройства в голям мащаб.

За да засилва още повече наличността на базирани на Intel таблети на ниска цена, Херман Юл очерта как компанията разширява своите Intel® Atom™ Z3700 (“Bay Trail”) серии, като включва няколко нови продукта. Новите базови SKUs  предоставят 64-битова, четири-ядрена производителност на значително по-ниска цена, базирана на инжинерни изменениия  на бордовия дизайн и други компоненти от трети страни. Херман Юл каза, че тези базови „Bay Trail SKUs са вече в производство и Intel очаква производителите на оригинално оборудване (OEMs) да пуснат както Windows*, така и Android*устройства това лято, като за някои от тях стартовата цена ще бъде $ 99.

Intel също представя два референтни дизайна на таблети, които ще бъдат налични това лято. Референтните дизайни спомагат ODM производителите да предлагат на ниска цена, високо качествени Intel-базирани таблети по-бързо.

Херман Юл също разкри повече подробности относно бъдещия продукт на Intel SoFIA 3G, с два чипа, напълно интегрирана SoC, чиито доставки ще започнат през четвъртото тримесечие тази година, SoFIA гради върху доказаните комуникационни платформи на Intel чрез добавяне на мощни Intel Atom ядра, и тя ще бъде насочена към базовите и value смартфони и таблети.

Херман Юл каза, че LTE е приоритет и възможност за Intel. 2014 LTE платформата на компанията (Intel ® XMM ™ 7260) е с пет-степенна поддръжка, включително поддръжка за TD-LTE и TD-SCDMA, което разширява нейния потенциален пазар да включва Китай. Юл заяви, че компанията вече е ангажирана активно с китайски оператори за сертифициране и полевите опити са в ход.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата