Пловдив за трети път се представи отлично в „Бъди грамотен“

29 април, 2014 09:41 | Бъди грамотен | Няма коментари

Пловдив за трети път се представи отлично в „Бъди грамотен“

За трети пореден път Националната кампания „Бъди грамотен“ гостува в Пловдив. 1526 жители на града от всички възрасти провериха своя правопис и получиха безплатна консултация. В слънчевия 28-и април не секна потокът от хора, дошли пред Военния клуб на площад „Централен“. Своите познания по български език тестваха както ученици, така и възрастни. Този път имаше и много студенти, които се представиха отлично.

Пловдивчани приветстваха инициативата и настояха тя да се провежда по-често. Пред пункта на „Бъди грамотен“ дойдоха майки с деца, баби с внучета, тийнейджърски групи и възрастни хора. Някои родители специално бяха дошли с децата си с цел да направят безплатен тест преди матурите. Част от децата бяха доведени от учителите си, а други – от своите баби.

В състезанието между поколенията малките спечелиха повече награди. Възрастните пък не се поколебаха да питат за някои позабравени правописни правила. Първото гостуване на „Бъди грамотен“ в Пловдив беше на 25.09.2012 г. Събитието се организира с подкрепата на Община Пловдив.

logo Plovdiv

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата