Специален документ ще показва всичките ни квалификации

7 април, 2014 15:35 | Професия | Няма коментари

Специален документ ще показва всичките ни квалификации

Специален документ ще показва всичките ни квалификации, знания и компетенции, придобити по неформален начин. Тази идея се развива по проект „Нова възможност за моето бъдеще“ към Министерството на образованието и науката в партньорство с Националната агенция за професионално образование и обучение. Той е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд.

Целта на проекта е да изгради Система за признаване на неформално придобити умения и компетентности. Той предвижда нормативно регламентиране на възможността всеки от нас да получи документ за професионалните знания, които е придобил в процеса на работа или в семейната среда.

След проведено обучение на повече от 1000 лица – от професионалните гимназии, бюрата по труда, представители на работодателски организации, синдикати, служби Пробация, в началото на 2014 г. стартира процеса на консултиране на желаещите да валидират своите компетентности. Повече от 7000 лица, заети и безработни на територията на цялата страна са потърсили консултация относно тази възможност. Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

На специална пресконференция на 8 април ще бъдат представени резултатите от проекта. Заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще открие събитието.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата