Ден на българската наука организират в Монтана

4 юни, 2014 09:23 | Денят, Свободно време | Няма коментари

Ден на българската наука организират в Монтана

Ден на българската наука в Монтана на 6 юни 2014 г. организира Регионалният академичен център по случай 145-годишнината от създаването на Българска академия на науките.

В 10,30 ч. пред сградата на Община Монтана кметът на града Златко Живков и доц. д-р Георги Корчев, директор на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, ще открият електронно табло с метеорологична информаия. В 10,45 ч. в Художествената галерия „Кирил Петров“ ще бъде открита изложба „Картини от българските земи. XIX век. /Из документалното наследство на Феликс Каниц/“.

Денят на българската наука ще продължи с конференция на тема „Среща на култури през хилядолетията в област Монтана“, която ще започне от 13,00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом. По време на форума ще бъдат представени и дискутирани теми като: разпространение на християнството по земите на регион Монтана, проблеми на тракийската политическа история в днешна Северозападна България, резултати от археологическото наблюдение при реставрацията и консервацията на крепост Монтана, османски документи за икономическото развитие в региона и др.

Специални гости на Деня на българската наука в Монтана ще бъдат председателят на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров и акад. Константин Косев.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата