483 кандидат-студенти се явиха на изпита по география в СУ

30 юни, 2014 08:54 | Висше образование | Няма коментари

483 кандидат-студенти се явиха на изпита по география в СУ

483 кандидат-студенти се явиха на изпита по география в Софийски университет. Той се проведе на 29. юни и сложи край на втората кандидатстудентска кампания на Алма Матер.

 В зала 65 на Ректората Стамен Трифонов от Ловеч изтегли вариант № 6 на теста по география. Кандидат-студентите имаха на разположение 3 астрономически часа да изберат един верен отговор от всичките 100 въпроса. От тях 40 са от учебния материал за 9-ти клас, а останалите 60 – от учебния материал за 10-ти клас.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: География; Геология; Туризъм (с успешно взет изпит и по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език); Регионално развитие и политика (с успешно взет изпит и по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език); География и биология; История и география; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата