78 кандидат-студенти са заявили участие за изпита по руски език в СУ

23 юни, 2014 13:09 | Висше образование | Няма коментари

78 кандидат-студенти са заявили участие за изпита по руски език в СУ

78 кандидат-студенти са подали заявления за явяване на изпита по руски език в Софийски университет. Той се проведе на 22. юни от 14 часа. В 21-ва аудитория на Ректората на Алма Матер – Никита Иванов от София изтегли изпитен вариант № 1.

Доц. Милена Стефанова, зам.-ректор на СУ, пожела на всички успех и изрази своето убеждение, че кандидатите ще се представят отлично.

Изпитът по руски език е писмен и продължава 3 часа. Той се състои от 4 модула:

Лексика и граматика – Тестовият модул се състои от 30 задачи с многовариантен избор, с които се проверяват знанията на кандидат-студента в областта на лексиката и граматиката на руския език. Времетраене – 30 минути.

Слушане с разбиране – Тестовият модул се състои от 13 задачи, с които се проверяват уменията за осмисляне и извличане на информация от звучащ текст (300-400 думи / 3-4 мин.) на руски език. Времетраене – 20 минути.

Четене – Тестовият модул проверява уменията на кандидат-студента за осмисляне и извличане на информация от писмен текст. Времетраене – 20 минути.

Писане – Тестовият модул включва есе на зададена тема, за която не са необходими специализирани знания. Обемът на есето трябва да е 150-200 думи. Проверява се способността на кандидат-студента да изразява свободно и аргументирано своите мисли на правилен руски език. Времетраене – 80 минути.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата