Агенцията по заетостта организира Графити конкурс за младежи

17 юли, 2014 12:44 | Афиш, Денят | Няма коментари

Първият младежки Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”, ще се проведе на 20 юли 2014 г. (неделя). Състезанието ще започне в 10.00 часа в Бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64, гр. София.

Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м. ще се превърне в платно за изява на талантливите млади участници – на възраст от 18 до 29 години. Предизвикателство за тях ще бъде да реализират в цвят своите идеи и обновят пространството с авторски графити.

Състезанието ще се проведе под мотото „Европейска гаранция за младежта” с тема – ЗАЕТост.BG, НЕ ДАВАЙ ЗАЕТО – БЪДИ ЗАЕТ!Графити конкурсът е сред многото инициативи, с които Агенцията по заетостта желае да покаже силната си мотивация да работи още по-активно с младежи, което напълно съвпада и с един от основните приоритети, заложени в политиките на Европейския съюз за настоящата година.

Награждаването на победителите ще се проведе в 16.00 часа. С награди ще бъдат отличени първите три графити творби и най-доброто предложение за лого на Агенцията по заетостта в свеж графити стил. Всеки райтър ще бъде удостоен с грамота за своето участие.

Сред журито на конкурса са представители на Националната художествена академия, Сдружение „Радар” и Агенцията по заетостта. На събитието са поканени представители на МТСП, социални партньори, членовете на СИД и медии.

Предвиден е брифинг с изпълнителния директор на Агенцията по заетостта г-н Асен Ангелов в 12.00 часа. На него той ще представи и резултатите от онлайн проучването, проведено от Агенцията по заетостта преди началото на схемата „Младежка заетост”, както и още информация относно инициативите на АЗ за младежите.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата