Датчаните били генетично щастливи

19 юли, 2014 11:11 | Наука | Няма коментари

Датчаните били генетично щастливи

Датчаните имат ген, който им помага да са щастливи и доволни от живота. Това открили британски учени от университета в Уорик. В съобщение на „Дейли мейл“ се казва, че именно на гените се дължи първото място в световната класация за най-щастливи народи през миналата годинаминалата година. От нея пролича, че 76,9 процента от датчаните са доволни от живота си.

Въпросният ген силно влияе на нивата на серотонина в мозъка, който пък отговаря за доброто настроение. В сравнение с другите народи датчаните много по-рядко са носители на късата версия на този ген, който пък е отговорен за лошото настроение.
Според изследователския екип на д-р Еудженио Прото благосъстоянието, икономическото развитие на държавата, географското й разположение нямат толкова голямо влияние върху щастието на
хората, колкото близостта им до „датската ДНК“.
В класацията на най-щастливите нации, изготвена от ООН, след датчаните са норвежците, холандците, швейцарците и шведите. Сред най-нещастните от изследваните 156 държави се оказаха гражданите на Того, където само 29,3 на сто от населението е доволно от живота си.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата