Зам.-министър Тенева награди отличниците от „Бъди грамотен“ в Асеновград

16 юли, 2014 15:13 | Бъди грамотен | Няма коментари

Зам.-министър Тенева награди отличниците от „Бъди грамотен“ в Асеновград

„Много важно е човек да е грамотен. Грамотността дава самочувствие, дава увереност. Тя е част от личната култура на човека, но тя е отговорност както на училището, така и на обществото“, каза заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева при откриването на кампанията „Бъди грамотен“ в Асеновград.

Стотици жители на града – малки и големи ученици, младежи и възрастни, се включиха в инициативата, организирана от Образователния портал „Академика БГ“ със съдействието на Министерството на образованието и науката. Те имаха възможност да проверят своя правопис и своите знания по български език чрез специални тестове, съобразени с възрастта на желаещите.

Отличниците, справили се с теста без нито една грешка, бяха наградени лично от заместник-министър Тенева. За всички участници беше осигурена безплатна консултация по правопис.

Партньори на проявата в Асеновград бяха Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ и Частна занималня „Мери Попинз“.

Най-шумна и най-многобройна бе група ученици от 11. клас на местното училище „Св. св. Кирил и Методий“, които се представиха изключително добре.

В проявата в Асеновград се включиха 482 души, от които награди получиха 114.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Асеновград г-жа Мария Вълканова, народният представител г-жа Маргарита Стоилова, началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив г-жа Антоанета Пакова, представители на местната власт, учители, граждани.

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата