Обявиха победителите в първия Графити конкурс

22 юли, 2014 10:22 | Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Обявиха победителите в първия Графити конкурс

Младият творец с артистичното име Broke стана победител в първия Графити конкурс, организиран от Агенцията по заетостта (АЗ) в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”. Конкурсът се проведе на 20 юли 2014 г., в столичното бюро по труда „Възраждане”, ул. „Странджа” № 64.

Второто място зае Stern, а на трето място се класира WESK. В категорията за най-добро предложение за лого на АЗ в свеж графити стил победител е Maze. Всеки райтър получи грамота за своето участие.

Оградата на сградата с площ от близо 100 кв. м. се превърна в платно за изява на талантливите млади участници – младежи на възраст от 18 до 29 години от различни градове на страната. Предизвикателство за тях бе да реализират в цвят своите идеи и да обновят пространството с авторски графити.

Състезанието се проведе под мотото „Европейска гаранция за младежта” с тема – ЗАЕТост.BG, НЕ ДАВАЙ ЗАЕТО – БЪДИ ЗАЕТ!

Графити конкурсът е сред многото инициативи, с които Агенцията по заетостта показва силната си мотивация да работи още по-активно с младежи, което напълно съвпада и с един от основните приоритети, заложени в политиките на Европейския съюз за настоящата година.

Още от началото на годината специално обучени трудови посредници работят приоритетно с младежи в цялата страна. Резултатите от новия подход вече са налице. За първите 6 месеца на годината 35 хил. младежи на възраст до 29 години са получили индивидуално предложение в бюрата по труда, съобразено с личния им профил. Близо 24 хил. от тези младежи вече са започнали работа в реалния сектор. Останалите им връстници са включени в различни мотивационни практики, професионални обучения, стажове, квалификации и др.

Снимка: Агенция по заетостта

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата