Всички училища в Мизия са залети

8 август, 2014 12:43 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Всички училища в Мизия са залети

Всички училища в Мизия са залети от вода. Това съобщи пред Akademika.bg заместник- кметът на общината Николай Наков. Има риск от рухване на Основното училище. Министър Коларова ще посети залятия от вода град. Очакват се и експерти, които да оценят щетите по сградите. Той допълни, че се надява от понеделник водата да се отдръпне. Тогава ще може да се направи цялостна оценка на засегнатите от наводнението сгради. „Надяваме се ремонтните дейности да започнат в максимално кратък срок. Това зависи от държавните органи, които трябва да си свършат работата“, заяви пред екипа ни заместник-кметът.

В града има две училища. И двете учебни заведения са залети от водната стихия. Основното училище „Цанко Церковски“, в което учат 268 деца, е понесло големи щети. Основите на сградата са поддали, съобщи Наков.

Професионалната гимназия в града също е била засегната от наводнението, но състоянието й е по-добро. Все още няма изготвен план къде ще учат 353-та ученици от двете учебни заведения, ако сградите не бъдат ремонтирани до 15. септември.

Целият първи етаж на детската градина в града е залят от вода, казаха от общината. От там допълниха, че река Скът се е прибрала в коритото си, но изпомпването на водата от сградите става бавно. „Сякаш водата няма край“, споделиха от администрацията на Мизия.

Илиян Цвейн

Набирателна сметка за дарения към общината:

IBAN BG90BUIB79985012134400
BIC  BUIBBGSF

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата