79 000 лв. за ремонт на Варненската морска гимназия

1 септември, 2014 08:27 | Денят, Средно образование | Няма коментари

79 000 лв. за ремонт на Варненската морска гимназия

Във Варна, Добрич и в Мизия няма да има училища, които да не започнат навреме учебната година, заяви по Нова телевизия министърът на образованието и науката доц. Румяна Коларова.

На пострадалите от наводненията училища за ремонтните дейности, парите ще бъдат преведени авансово. Доц. Коларова се надява, че тези пари ще бъдат бързо възстановени от Комисията по бедствия и аварии. „Там има фонд, с който се компенсират тези разходи на министерството.“, изрази увереност министърът.  Тя съобщи, че вече е подписала за превеждането на 79 000 лв., които са необходими за ремонт на базата за практически занимания на учениците във Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“. Организацията на учебния процес там е гарантирана и новата учебна година ще започне навреме. Първоначално часовете ще се провеждат в помещения на Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров“.

На въпрос на водещата за дефицита в бюджета на МОН, поради съкращенията на парите на всички ведомства, министър Коларова поясни: „Тези 26 млн. лв., които са ясен недостиг, по някакъв начин трябва да бъдат компенсирани от допълнителни разходи.“

Има недостиг за някои допълнителни дейности на ведомството, но има програми, по които ще се компенсират евентуално дефицитите в бюджета, заяви министър Коларова.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата