Започна учебната година за чуждестранните студенти

14 октомври, 2014 13:27 | Висше образование | 4 коментара

Започна учебната година за чуждестранните студенти

30 чуждестранни студенти от Гърция, Израел, Армения, Турция, Република Корея, Кипър, Монголия и Молдова започват своето едногодишно начално обучение по български език на 13 октомври. Това съобщиха от пресцентъра на Софийски университет.

Учебната година за чужденците беше открита от доц. Радка Влахова, ръководител на катедра „Български език като чужд“ във Факултета по славянски филологии. От името на катедрата тя ги приветства с „Добре дошли“ в най-старият български университет.

1 240 са чуждестранните студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те се обучават в повече от 65 специалности.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

 1. Енчо коментира на 19 октомври, 2014 г., 17:53 ч.

  Просто не е истина. Да бяха покрили тази информация. Само 30 чуждестранни студенти за целия университет в целия спектър от специалности, които се предлагат. Това е срам! Очевидно е, че бройката е нищожно малка. А жалките Радка Влахова-Руйкова и Елена Хаджиева-Мердийска управляват като дерибеи една Катедра от 8 преподаватели (заедно с тях), които учат 30 студенти. Че те преподавателите скоро ще станат повече от студентите, бре! Но пък това не пречи Хаджиева и Влахова да си обявят конкурси за професорки върху лекции с по 4-ма души. Професорки без студенти и професорки без монографии. Бичат някакви жалки преписани учебничета. Как не ги е срам да се движат сред академичната общност. Безочливи и нагли манипулаторки и интригантки. Всички знаят какви нулеви научни качества имат.

 2. Деси коментира на 20 октомври, 2014 г., 21:43 ч.

  Не е истина – 30 чуждестранни студенти първи курс в ЦЕЛИЯ Софийски университет! И някаква доцентка ги „приветствала“. Вместо да се направят, че няма нищо, от пиар отдела на СУ раздухват издънката.

 3. Селфие коментира на 31 октомври, 2014 г., 01:17 ч.

  Четох по форумите ужасни неща за двете псевдоученки Радка Влахова-Руйкова и Елена Хаджиева-Меродийска. Използват университета само за карирерно издигане, а целта е една – да влязат в политиката, за да се нагушат с парички. Спрете ги, докато е време. Такива далавери правят в университета, че сегашните политици трябва да се учат от тях – проекти, в които не се прави нищо, но се раздават едни пари и се ходи по едни чужди държави, продаване на учебници без отчетност. Страшно е!

 4. Дидка коментира на 8 март, 2015 г., 20:00 ч.

  Тези дами са от известната сред езиковедските среди катедра на плагиаторките. Там вече две асистентки са имали проблеми, защото са преписвали от колегите си от ВТУ.