Оксфордският университет разкрива изпитните си въпроси

21 октомври, 2014 13:51 | Денят, Учебни Заведения | Няма коментари

Оксфордският университет разкрива изпитните си въпроси

Оксфордският университет разкрива част от въпросите, които задава на кандидат студентите, пишат от в. „Дейли Мейл“.

17-годишните ентусиасти, дръзнали да кандидатстват в учебната институция с 928-годишна история, са тествани с въпроси, които всъщност нямат правилен или грешен отговор. От Оксфорд заявяват, че желанието им е да изпитат реакциите на тинейджърите към нови идеи.

Кандидстващите специалност история са питани „Колко от миналото можем да преброим?“, а връстниците им желаещи да учат „Експериментална психология“ –  „Защо според вас експеримент показва, че хората, които говорят уелски език, се справят по-зле в запаметяването на числа, в сравнение с хората, които говорят английски език?“

На тинейджърите, желаещи да учат специалност „Биология“, се задава въпросът „Защо някои видове природна среда имат по-голямо биоразнообразие от други?“.

Реплика на картината „Вечерното сияние на Египет“ (1861 г.) на художника Уилям Холман Хънт пък е показвана на насочилите се към „История на изкуството“ с въпроса „Разпознавате ли тази картина?“.

Отговорите на въпросите трябва да показват разсъждение и академичен разговор с изпитната комисия.

В случая с картината, например, отговорът, който търсят интервюиращите е „Не, не знам коя е.“. Ако кандидат-студентът я познава от някъде, те ще му показват снимка на друга и друга картина, докато не стигнат до такава, която той не познава. „Искаме кандидатите да ни покажат как биха подходили към произведение, което никога не са виждали досега. Искаме да разберем какви въпроси биха си задали за него.“, разясняват от университета.

Оксфорд освобождава примерни въпроси за интервю всяка година в опит да направи процеса на прием по-достъпен.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата