Официална премиера: #НаЖивоОтСофия и #LiveFromSofia

17 октомври, 2014 13:19 | PR сфера, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Официална премиера: #НаЖивоОтСофия и #LiveFromSofia

На 21 октомври в 19.00 ч. клуб Микстейп 5 (в подлеза на НДК под кръстовището на бул. „България“ и бул. „Черни връх“) ще се състои официалната премиера на проекта #НаЖивоОтСофия.

Александър Шпатов несъмнено е едно от най-свежите имена в съвременната българска проза. Сборникът с кратки градски разкази #НаЖивоОтСофия или версия 2.0 на столицата, както го определи самият автор, вече очарова българската публика, а на 6 октомври 2014 г. двайсетте разказа излязоха и на английски език. #LiveFromSofia ще позволи на чуждестранните гости на столицата да усетят пулса й, да я преоткрият през очите на нейните жители.

По думите на преводачката Анжела Родел, вместо да рисуват пасторални пейзажи, историите на този сборник препускат по софийските булеварди, обживяват тихи улички и подземни лабиринти, сиви жилищни блокове и застрашителни монументи. Разказани с безпогрешната интонация на един „твърд“ софиянец, те ще помогнат на родените и израснали в столицата читатели да разберат защо са привързани към едно толкова странно и противоречиво място.

За всяка закупена книга домакините предвиждат безплатна бира.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата