Севлиево посреща Националния фестивал „Наука на сцената”

24 октомври, 2014 10:19 | Денят, Наука, Свободно време | Няма коментари

Севлиево посреща Националния фестивал „Наука на сцената”

Севлиево е домакин на петото издание на Националния фестивал „Наука на сцената”. Той се провежда от 24 октомври до 26 октомври 2014 г. е в Дома на културата „Мара Белчева”. Началото ще бъде, днес, в 18.00 часа, съобщава Дарик.

350 начални и гимназиални учители от различни европейски страни, в това число и от България, ще имат възможност да представят своите идеи и проекти на щандове, работни семинари, в презантации и изпълнения на сцена, свързани с  възможността учителите да покажат, че физиката, химията, биологията и математиката могат да бъдат интересни и полезни науки. Условието е те да бъдат представени по достъпен и оригинален начин и да разкриват възможностите и перспективите, които науката предоставя.

Участниците в международния фестивал са определени от национални фестивали със състезателен характер. Основната им цел е да повишат качеството на обучението, като дадат възможност на учителите по различните научни дисциплини да обменят  опит и преподавателски практики, да прилагат по-мотивирано, вдъхновено и ентусиазирано, нови методи и подходи,  да се информират и популяризират помежду си съвременните научни постижения.

В Националния фестивал ще участват представители от български училища, детски градини, клубове за наука и техника и неправителствени организации от страната, работещи с деца.

Програмата за събитието можете да намерите  ТУК.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата