Бездомниците в София масово имат средно и висше образование

19 ноември, 2014 14:18 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Бездомниците в София масово имат средно и висше образование

Хората живеещи по софийските улици са преди всичко със завършено средно образование, но сред тях има и висшисти. Това констатира координаторът на проекта „Улицата не е дом – Samusocial за София“ Невелина Стойнева.

По проекта осъществен от БЧК, в партньорство със Столична община, посолството на Франция у нас и Samusocial International – организация с дългогодишен опит в работата с хората, живеещи на улицата, на територията на София е проведен нов модел на социална услуга. Въведен е мобилен екип, който да оказва помощ и подкрепа на бездомни хора, съобщават Нюз БГ.

Екипите са помагали на бездомници в пет централни района – „Лозенец“, „Триадица“, „Възраждане“, „Средец“ и „Оборище“. Резултатите от проекта показват, че по-голяма част от бездомните са мъже в трудоспособна възраст.

Най-честите причини са социално изключване, а именно –  загуба на работа, загуба на близък, конфликт със семейството, смяна на града, в който живеят. Някои от анкетираните бездомници споделят, че са попаднали на улицата след финансова измама.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата