Българка е победител в Международния конкурс за пианисти в Мароко

12 ноември, 2014 09:34 | Изкуство, Свободно време | 1 коментар

Българка е победител в Международния конкурс за пианисти в Мароко

Единственият български участник в Международния конкурс за пианисти в Мароко, Лили Богданова грабна наградата за най-добро изпълнение на соната от В.А.Моцарт. Конкурсът е под егидата и на името на принцесата на Мароко Лайла Мерием. Неговото 11-то издание се състоя от 1 до 8 ноември 2014 година в мароканската столица Рабат.

Тази година в няколко възрастови категории участие взеха над 100  пианисти от 20 държави, между които Русия, Китай, Франция, Япония, Мароко, Италия, Тунис, Румъния. Младата българка, която бе и най-малката участничка в категорията си, изпълни блестящо сонатата от Моцарт, която е част от задължителната програма на конкурса в първия тур.

Лили Богданова е студентка във втори курс на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в класа по пиано на проф. Борислава Танева. Завършила е Националното музикално училище „Любомир Пипков” – София в класа на Е. Канева. Тази награда е втора за настоящата година, защото  през пролетта Лили спечели и Първа награда на конкурса „Citta di Airola“ в Италия, при това безапелационно –  с максимума  от 100 точки.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. ТРИФОН ТРИФОНОВ коментира на 12 ноември, 2014 г., 21:13 ч.

    БРАВО НА МИЛОТО МОМИЧЕ- от името на всички нас ,стъписани от бруталността на КОЛОНИАЛНАТА “ ДЕМОКРАЦИЯ“ , ПОКЛОН ЗА ОГРОМНИЯ ТРУД И ЛИШЕНИЯ ОТ РОДА НА „ПРИЯТЕЛСКО ПАРТИ“, КИНО, УИКЕНД , И Т.Н.
    След приятна новина като тази ,никумо известните бълг.дупетати във Евро-парламента няма да се мушат по кюшетата ,а малко ще се разкършат ,белким свършат нещо на полза роду !