НБУ присъжда титлата „почетен доктор“ на италиански професор

9 ноември, 2014 11:00 | Висше образование, Наука | Няма коментари

НБУ присъжда титлата „почетен доктор“ на италиански професор

На 10 ноември 2014 г. доц. д-р Пламен Бочков, Ректор на Нов български университет ще удостои проф. Антонио Матачена със званието Почетен доктор на Нов български университет.

Събитието ще бъде отбелязано с церемония – тържествено заседание на Академичния съвет и академично слово на тема „Отговорност и комуникация на предприятия: диахронна перспектива“ (RESPONSABILIT? E COMUNICAZIONE DELLE IMPRESE: UNO SGUARDO DIACRONICO ). За първи път НБУ връчва почетното звание на учен в областта на икономиката и бизнес администрацията. За церемонията пристигат и официални гости – проф. Енрико Супино – Заместник декан на факултета по Бизнес администрация на университета на Болоня, преподаватели и студенти от университета на Болоня и от университета на Урбино, представители на посолство на Италия и на Италиански културен институт.

Антонио Матачена е изявен учен със световна известност и изключителни заслуги за развитието на науката не само в Италия, а и в международен план, с високо признати постижения в областта на преподаването, професор на два университета – Университета на Болоня “Alma Mater Studiorum” и на Университета на Анкона “Universita Politecnica delle Marche”. Създател на теоретичната основа на социалния отчет на организациите на Италия.

В рамките на гостуването на проф. Матачена в България ще бъде проведен и Уъркшоп на тема „НОВИ НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ПО БИЗНЕС И ИКОНОМИКА В УНИВЕРСИТЕТИТЕ НА БОЛОНЯ И УРБИНО“ на 10.11. от 13.00 часа в Корпус 1, зала 020.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата