Никола за най-малките

28 ноември, 2014 15:38 | PR сфера, Книги, Свободно време | Няма коментари

Никола за най-малките

Правилникът за движение

Таткото на Рюфюс е полицай. Той е дошъл в училище, за да изнесе урок за правилника за движение на децата. Яхнали малките си велосипеди, Николa и всичките му приятелчета с нетърпение очакват урока!

Дори полицията се оказва неспособна да обуздае бандата на Николa?!

Томболата

Учителката организира томбола в класа. Децата се хващат на бас: този, който продаде най-малко билети за томболата, ще трябва да даде някакъв залог! А Николa среща доста трудности с продажбата на своите билети…

Когато съревнованието се превръща в кошмар, Николa? се оказва принуден да хитрува!

Малкият Никола– поредица за най-малките

Поредицата от четиринадесет заглавия за малкия Никола е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Никола, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч. Приключенията на Никол? и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата