Коледно вълшебство в Българското училище в Нидерландия

17 декември, 2014 11:05 | Средно образование | Няма коментари

Коледно вълшебство в Българското училище в Нидерландия

Топли усмивки, тържествени изяви, голямо вълнение и бурни аплодисменти – така беше отбелязано Коледно-Новогодишното празненство на Българско училище „Св.Св.Кирил и Методий” в Лайден, Нидерландия. Това съобщи Анета Божикова, преподавател по Български език и литература в училището.

Празникът се състоя на 13.12.2014г. Залата беше изпълнена с развълнувани деца, родители и преподаватели, а сред гостите бяха Георги Георгиев – завеждащ Консулска служба в Българското посолство в Хага, Нидерландия и госпожа Х. Енсинг – директор на холандското училище Де Звалю. Програмата беше открита от г-жа Ариета Семерджиева – директор на училището, с приветствени слова към учениците и гостите на тържеството. С остроумни гатанки децата от предучилищна група развеселиха публиката, а първокласниците ни върнаха в детството с танц под звуците на „Над смълчаните полета”.

Тържеството придоби задушевен облик с топлите пожелания към всички нас от второкласниците за много здраве, късмет и благоденствие. Коледен чорапен театър изнесоха децата от 3 клас, а 4 клас се превъплътиха в репортери и телевизионни звезди, отразявайки Коледно–новогодишни теми. С чудесното си изпълнение на народния танц „Шарена китка”, детската танцова група на училището подпомогна празненството да придобие български народен характер. Със силен традиционен заряд беше също и коледарската сцена, изпълнена от най-големите възпитаници на училището от 5, 6, 7, 8 клас. Много усмивки и радост предизвикаха и децата от Детска градина с тяхното „Зимно хорце”.

Не само тези изяви, а и прекрасните Коледни песни, изпълнени от децата, подсилваха празничната атмосфера. Уменията и творческите способности, които децата показаха на концерта, бяха възнаградени с присъствието на Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха подаръци за всички. Последваха и весела новогодишна томбола, музика и народни танци. Събитието приключи около богата празнична трапеза, подготвена от родители и спонсори – български фирми, приятели на училището. Коледният празник остави светъл спомен у нас. Сигурни сме, че всички, които бяха докоснати от това коледно вълшебство, с нетърпение очакват следващата изява на Българското училище в Лайден!

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата