Exporter.bg връчва наградите “Експортьор на годината” за 2013

15 декември, 2014 09:33 | PR сфера, Финансиране | Няма коментари

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg ще връчи на 16 декември за втора поредна година наградите “Експортьор на годината”, върху които държи изключителните права. Класациите ще обхванат фирми от малкия и среден бизнес, защото от сайта смятат, че е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Класациите са изготвени от рейтинговата агенция “Актив”, независим член на Geneva Group International, и са проверени от Националния статистически институт.

Големите награди ще са три: Най-големи приходи от експорт за 2013 г., Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2013 г. и Завоюване на нови пазари през 2013 г.

Тази година за първи път ще има специална награда За рестарт. Тя е за фирма постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на микроелектрониката.

Освен големите призове, ще бъде връчена и награда за Най-големи приходи от експорт за 2013 г. в секторите Металургия, Машиностроене, Минна и добивна индустрия, Фармация, Текстил, Производство на храни, Производство на напитки, Транспорт и логистика, Парфюмерия и козметика.

Патрон на събитието за втора поредна година е Министерството на икономиката и енергетиката.

Конкурсът “Експортьор на годината” бе първият опит у нас да се отдаде заслужено внимание на българския износ, който се увенча с успех.  През месец юни тази година сайтът exporter.bg учреди и “Клуб на експортьора”.

Церемонията по връчването на наградите “Експортьор на годината” ще се състои на 16 декември, вторник, от 19.00 часа, в Националния политехнически музей.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата